CertificatenBedrijfsprofiel

Ons bedrijf is gespecialiseerd in de productie van aardbeien en prei in de vollegrond. De oorsprong van het bedrijf ligt in het Brabantse Helmond. Vanaf 2003 is het bedrijf verplaatst naar Handel, een kerkdorp van de gemeente Gemert-Bakel. Wij telen aardbeien en prei op de uitstekend geschikte zandgronden in de omgeving van Gemert, Handel en Boekel.

De productie van prei is jaarrond. De preiplanten gaan vanaf maart in de grond om vervolgens begin juni de eerste zomerprei te oogsten. Daarna volgt de oogst van herfstprei, winterprei en in het voorjaar de late winterprei. Dankzij een zeer goede koeltechniek zijn wij in staat het hele jaar prei te leveren.

De productie van aardbeien vindt plaats in de zomer. Vanaf juni tot en met medio augustus worden er dagelijks verse aardbeien geplukt, gekoeld, verpakt en afgeleverd. Versheid, smaak en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Dat betekent dat wij in de zomer iedere dag met een groep enthousiaste medewerkers in de weer zijn om de aardbeienoogst te verwerken. De afzet van deze vollegrondsaardbeien vindt plaats naar een grote supermarktketen.

De teelt van prei en aardbeien gebeurt op ons bedrijf uitsluitend in de grond. Dit is een bewuste keuze, omdat wij ervan overtuigd zijn dat op deze manier de beste kwaliteit kan worden behaald. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit van onze productiepercelen. Dit gebeurt door de inzet van compost, goede organische mest, groenbemesters en een juiste grondbewerking met behulp van onze goed onderhouden machines. Op deze manier werken wij aan een duurzame en toekomstgerichte teelt van prei en aardbeien.

Productie van aardbeien

meer informatie

Productie van prei

meer informatie